Make your own free website on Tripod.com
  SCURTA PREZENTARE

Prima pagina
Contact

 

Comuna Corod cuprinde satele:

  • Corod - resedinta de comuna;
  • Blanzi;
  • Bratulesti;
  • Carapcesti.

Harta Comunei Corod cu satele componente

  Comuna Corod - este atestata documentar de la 1438 ca urmare a atribuirii de catre Ilias si Stefan-voievozi , lui Mihaila Otel Pisarul, pe langa alte domenii intinse din Moldova si Basarabia si portiunea de loc pustiu situat pe paraul Corod, luand numele de Otalesti ,ulterior fiindu-i atribuite si alte denumiri ca :Sapunarii,Cobulenii,Gagesti,Movileni(adica asezarea de langa , sau din jurul celor trei movile)si in cele din urma Corod,denumire pastrata pana astazi.Aceasta denumire vine de la asezarea localitatii de-a lungul albiei paraului Corozel care, izvoraste din padurea Cernatesti de langa Fundeanu ,apoi aduna afluentii : Nicorita,Burdusanu,Taplau,paraul Morii precum si apa catorva iazuri si izvoare ,traversand spre sud- vest localitatile componente comunei :Bratulesti,Blinzi si Carapcesti.


In nordul judetului, intr-o zona deosebita ca pozitionare geografica

In comuna se gasesc 3 scoli gimnaziale in satul Corod, o scoala gimnaziala in Blanzi o scoala primara in satul Bratulesti si o scoala gimnaziala in Carapcesti. De asemeni exista o centrala telefonica digitala cu peste 1200 de abonati precum si acoperire pentru telefonia mobila prin retelele Orange si Conex. Gradinite avem trei la Corod, una la Blanzi, una la Carapcesti (in constructie) si una la Bratulesti. Alte obiective importante ale comunei mai sunt: o circa financiara, doua dispensare umane - la Corod si Blanzi deservite de 3 medici (din care doi la Corod si unul la Blanzi), un cabinet stomatologic la Corod, un centru de permanenta care deserveste si comunele invecinate, doua farmacii, patru biserici in Corod si cate una in celelalte sate. si multe altele. Mai exista un Agromec cu brutarie (plus inca o brutatrie particulara particulara), trei mori la Corod, una la Blanzi, una la Bratulesti, patru prese de ulei la Corod si una la 1 Blanzi si multe altele.
In fiecare an, de Inaltare toti locuitorii se strang pe "Movila" unde se tine o slujba de pomenire a eroilor satului si are loc o sarbatoare a propriei urbe, intr-un cadru festiv deosebit.


 
Prezentare Istoric Realizari Proiecte Echipa